De Citit : Editoriale

GĂTESC FERICIRE!

| 10 martie

Rețeta fericirii zilnice?  Hmm! O întrebare ce ajunge tot mai des la urechile subsemnatei.  Ce să vă zic… Nu sunt un fan înrăit al rețetelor. Cu siguranță voi fi atât de stresată să nu uit pașii și ingredientele încât voi trece pe lângă…. Eu, una prefer să-mi urmez instinctul și să profit de beneficiile prietenei mele Spontaneitatea. Nu mă lasă la greu niciodată! Pentru că bătăliile zilnice se dau pe mai multe fronturi și subliniez, nu folosesc foaia asta de hârtie ca să mă plâng, doar explic… Sunt obligată sleș nevoită să notez tot ce promit celor cu care vorbesc într-o zi la telefon, să notez cui tre să-I dau mail, pe cine tre să sun să încasez bani, cu cine am întâlnire, la ce oră îmi duc câinii la tuns, la ce oră o duc pe mama la doctor, la ce oră merg la masaj și lista se transfromă în liste și agendele se măresc de la an la an. Am început cu agendă A5, acum cu greu mă descurc cu cea A4. Și dacă vrei să știi chiar tot adevărul, află că mai am și niște mape pline cu foi, separate de agenda cu rutina zilnică… Deci treaba cu rețeta pe care ar trebui să o găsesc notată prin vreo agendă și să o car după mine… PICĂ.  Dacă nu mă deranjează că gențile mele arată ca și cum aș pleca zilnic în concediu și nu la birou, nu mă poate deranja nici faptul că fericirea mea este spontană și mă bucur de ea natural. O primesc natural cu brațele deschide, asta dacă nu vorbesc la telefon, dacă nu o pun pe hold și o preiau cu același sentiment de bucurie, ca un copil de 5 ani. Aici e de fapt șmecheria la mine. Prin prisma muncii mele, zilnic pot călători fără să plec fizic de la birou. Poate doar geanta mă treădează. Ha! Ha!

Scriind, mi- venit o idee! Odată cu alarma pentru dimineață poți seta și o alarmă vocală care să te anunțe că azi TU alegi să fii fericit. Nimic nu-ți poate schimba starea. Decizia depinde doar de tine, ignoră rea voința din jur. Căci, toate lucrurile sunt grele înainte să fie ușoare, nu?

Vorbe, vorbe… dar vrei și concluzii. Mă gândeam eu. Nu- mi plac rețetele, nu ofer rețete. Te pot ajuta totuși cu câteva ingrediente. Rețeta pică tot în sarcina ta. Nu-ți place rețeta de mâine?  Mai încerci și poimâine și răspoimâine. Fiecare nouă zi este încă o șansă pentru tine. Te strâmbi la mine? Dacă nu-ți convine ce auzi, de ce mai pui întrebări? După ce vei pune la fel de multă pasiune ca și mine și după ce vei simți mai mult ceea ce oferi și ceea ce primești… mai discuți cu mine despre fericire! Mda! Asta era… pe lângă faptul că gândesc… simt! Salut fericire!