De Citit : Recomandări

EXPEDIȚIA INGREDIENTELOR MASSIMO – EMMA LA DOLCE

| 05 martie

2017-EMMA-_1278[1]

Ciao bella! Te invit la o înghețată în martie? Se spune că pentru înghețată și bijuterii tot timpul este loc pentru mai mult. Asta spun doamnele și noi nu vrem să le contrazicem. Alora! Pe 8 martie pregătim cea mai delicioasă degustare de bijuterii, înghețată și prăjituri. O degustare ce va deveni o expediție dulce, atât pentru retină, cât și pentru papile. Cu siguranță ai remarcat și tu cozile la înghețată de pe Republicii 4, la Emma la Dolce. La această adresă și-au făcut domiciliu 2 concepte, Massimo și Emma la Dolce. Preparatele culinare din Massimo sunt toate autentice, cu gust vero de Italia, cu ingrediente de o calitate superioară, ce ies în evidență prin simplitate și gust autentic.  S-a dorit același concept și-n cazul poveștii despre deserturi. Alora! Pentru a menține trendul acesta, cel mai logic lucru a fost să se “combine” cu gelato-ul și deserturile de la Emma la Dolce. Care este povestea acestei înghețate și ce o face să fie atât de dorită?

SAROLTA A DESCHIS EMMA LA DOLCE ÎN 2017 CU IDEEA DE A CONSTRUI O LUME MAI BUNĂ ȘI MAI DULCE.

 

CARE ESTE INSPIRAȚIA DIN SPATELE GELATERIEI EMMA?

Când vine vorba de inspirație, nu am știut niciodată ce contează mai mult: cunoștințele sau pasiunea ? Aveam pasiunea de a împărți deserturi și dulciuri încă din vremea copilăriei. Apoi, am început să coc torturi pentru zilele de naștere ale prietenilor și îmi petreceam timpul liber descoperind cele mai bune deserturi și dulciuri. Când vine vorba de inspirație, nu am știut niciodată ce contează mai mult: cunoștințele sau pasiunea ?— Sarolta

Cât despre cunostințe, am fost norocoasă, deoarece timp de 10 ani am avut ocazia să învăț de la cei mai buni gelatieri și patiseri italieni.

 

CUM A ÎNCEPUT POVESTEA EMMA LA DOLCE?

După ce mi-am terminat studiile universitare în domeniul economiei, am lucrat timp de un deceniu, ajutând proprietarii de afaceri mici din întreaga lume să își deschidă gelaterii. A fost o muncă grozavă, dar după nașterea celui de-al doilea copil, am decis să călătoresc mai puțin și să construiesc ceva pentru mine. Așa a început povestea Emma La Dolce, ca o modalitate de a trăi o viață mai flexibilă și de a porni propria afacere.

 

CARE ESTE FILOZOFIA GELATERIEI EMMA LA DOLCE?

Consider că luxul nu constă în a avea o mașină scumpă sau bijuterii de valoare. Luxul pentru mine înseamnă accesul la mâncăruri sănătoase și de calitate.

Ca mamă și ca un cetățean responsabil, întotdeauna aleg cele mai naturale ingrediente posibile. De asemenea, încerc să echilibrez calitatea locală cu specialitățile globale. Căpșunele și laptele sunt excelente în jurul Brașovului, , dar este greu sa crești un mango bun sau să produci ricotta autentică e o imposibilitate fizică!— Sarolta

Am învățat cât de importantă este tradiția, dar – în același timp – nu îmi este frică de tehnologie. La Emma La Dolce folosim echipamente de ultimă generație pentru a ne asigura că înghețata noastră este servita proaspătă și la temperatura perfectă. În cele din urmă, acestea sunt motivele pentru care preparăm înghețată și specialități de patiserie care merită așteptarea.

 

CARE ESTE URMĂTORUL PAS?

Emma La Dolce nu este doar o gelaterie, ci și o patiserie, o cofetărie la un loc… este o viziune pe care aș vrea să o împărtășesc cu oamenii din toate colțurile lumii. Mâncarea de calitate este un lux de care toată lumea ar trebui să se poată bucura. Așa că, următorul pas este să facem din Emma la Dolce o gelaterie populară!

 

SECRETUL PENTRU UN GELATO PERFECT

Crearea celui mai bun gelato, pe care îl puteți găsi în afara Italiei, începe cu obținerea corectă a noțiunilor de bază. Pentru a afla secretele bazei perfecte de gelato, am început mai întâi să vizităm specialiștii gelatieri italieni, din Emilia-Romagna. După luni întregi de cursuri susținute de maeștri și experimente pe cont propriu, rețeta noastră secretă s-a format în 2017.

Baza noastră de lapte este cremoasă, dar ușoară. Se folosește pentru înghețata, precum gustul nostru popular de „Cheesecake & Rodie” sau clasicul preferat, „Cookies”. Pentru a crea un gelato mai răcăritor și mai ușor, folosim fructe proaspete și apă.

În timp ce înghețata industrială poate sta pe un raft luni de zile, înghețata artizanală trebuie să fie făcută proaspătă și servită la fel. În timpul verii vindem sute de kg de gelato pe zi. Ceea ce înseamnă că este vital să existe în laborator gelatieri bine instruiți, pentru a avea un produs final delicios.

În Italia, să fii gelatier, înseamnă să ai o carieră. Deci, așa abordăm pregătirea personalului Emma La Dolce. Vino să ne vizitezi și vei vedea pasiunea și expertiza, dar mai important, vei gusta calitatea rezultatelor. Viziteză-ne astăzi!

EBE_9844

TOP 5 AL MITURILOR DESPRE GELATO

 Cu toții știm că gelato este delicios, dar există anumite zvonuri despre care circulă online, așa că am decis să separăm realitatea de ficțiune…

 

MITUL 1: NU ESTE INDICAT SĂ MĂNÂNCI GELATO CÂND EȘTI RĂCIT

Realitate: Gelato te poate chiar ajuta când întâmpini dureri în gât: este rece, așa că reduce inflamția și te ajută să mănânci mai ușor. Vești bune pentru copiii răciți și pentru adulții care nu se simt în apele lor!

-2017-EMMA-_0650-2

MITUL 2: GELATO NU ESTE SĂNĂTOS PENTRU TINE

Realitate: Precum și în cazul altor alimente, ține totul de moderație. Dar înghețata de la Emma este produsă cu fructe proaspete, ingrediente naturale, prin urmare poate fi chiar foarte sănătoasă pentru nutriția ta! Înghețata noastră conține și nuci, ouă sau lapte, protein care cu siguranță te vor ajuta.

-2017-EMMA-_0740

MITUL 3: DIABETICII NU POT CONSUMA GELATO

Realitate: Întotdeauna, verifică ingredientele! Multe tipuri de înghețată și produse pentru gelato care conțin o cantatie mare de zahăr, așa că fii atent să stai departe de ele. Înghețata noastră este produsă în mare parte cu, cantități mici de zahăr și întodeauna lucrăm să ne îmbunătățim opțiunile pentru diabetic, incluzând și rețeta de gelato de alune îndulcită cu ștevie.

-2017-EMMA-_0699-2

MITUL 4: CEL MAI BUN GELATO ESTE ÎN ITALIA

Realitate: De fapt acest mit este parțial adevărat! Dar Emma La Dolce este unul dintre puținele locuri din afara Italiei unde poți găsi un gelato autentic Italian.

dolce 5

MITUL 5: GELATO TE FACE FERICIT

Realitate: Bine, acest mit este și el adevărat…Dar ca să afli dacă așa este, va trebui să vii la noi și să încerci gusturile noastre.

2017-EMMA-_0161-2

Cu siguranță vă amintiți când erați copii că petrecerile onomastice și înghețata erau cele mai așteptate activități. Nu trebuie să fii copil ca să te bucuri de combinația celor două. Totuși, acum că Emma La Dolce servește gelato la pachet, puteți face ca visele din copilărie să devină realitate cu puțin efort. De fapt, pentru următoarea zi de naștere vom spune pas la tort: gelato până la capăt!

Copy of Copy of EBE_5852_A24Fun_Brasov_ed336_A_pag7-8