De Citit : Recomandări

DILEMA UNEI BLONDE : SĂ-L TAIE SAU SĂ-L LASE LUNG ?

| 08 mai

În 99% din cazuri, blondele vor părul cât mai lung şi sănătos. Însă, până să ajungem la acel blond mult visat, podoaba capilară are mult de suferit. După cum am discutat în editorialul anterior, trendul anului 2017 a promovat mult ideea nuanţelor reci, deschise şi foarte luminoase, care din păcate se obţin greu şi după mai multe şedinţe. Chiar dacă produsele sunt tot mai gentile, totuşi părul decolorat/deschis este mai sensibil la factorii externi decât cel natural sau vopsit în nuanţe închise.

Blondul trebuie privit precum o investiţie pe termen lung, de aceea am să punctez câteva lucruri esenţiale pentru întreţinerea acestuia.
1. Nuanţele de blond deschis, obţinute fără decolorare, trebuie împrospătate la rădăcină cel puţin o dată la 4-5 săptămâni pentru a avea în permanenţă o nuanţă uniformă. Cele obţinute prin decolorare pot aştepta maxim 6 săptămâni.
2. Îngrijirea acasă trebuie să fie corespunzătoare gradului de deteriorare, astfel calitatea produselor de întreţinere trebuie să fie ridicată. Există aici totuşi o mică problemă: măştile de păr intens hidratante şi unele tratamente, modifică calitatea culorilor astfel pentru nuanţele reci, eu recomand folosirea unui şampon nuanţator (silver reflex).
3. În urma deschiderii, fibra capilară este mult mai sensibilă, iar din acest motiv părul trebuie ferit pe cât posibil de agenţii externi (temperaturi ridicate, soare, apa din piscină), iar după degresare acesta nu trebuie pieptănat când este ud, deoarece este mai predispus la rupere decât cel închis la nuanţă sau natural. De asemeanea, ustensilele de coafat trebuie folosite numai după ce părul este uscat în totalitate şi de preferinţă cât mai rar posibil.
4. Efectele pe termen lung ale pudrei decolorante sau a blondurilor pot varia de la persoană la persoană, de aceea eu recomand tunsul periodic cel puţin o dată la 3 luni.