De Citit : Recomandări

DESPRE FRUMUSEŢE

| 10 februarie

– Ce Înseamnă frumuseţea?

– Din punctul meu de vedere, frumuseţea înseamnă simetrie.

Este crezul meu . Consider că un om frumos este o sumă, o sumă a unor trăsături faciale armonioase, simetrice, raportate la o axă, dar totodată şi suma calităţilor interioare, suma caracterului şi împreună cele două formează un om frumos!

– Crezi că prin coafură poţi realiza minuni ?

– Nu, nicidecum nu poţi realiza minuni. Nu suntem nici magicieni şi nici chirurgi plastici. În schimb, ce suntem noi ,, suntem acei oameni care putem potenţa calităţile şi putem ascunde defectele printr-o formă şi printr-o culoare. Acest lucru este, de fapt, cum am spus şi mai devreme, o sumă, o decizie luată în cunoştinţă de cauză ţinând cont de particularităţile fizionomice, de stil, de fibra capilară a omului.

– Coafura este o artă ?

– Tot ce este artă, tot ceea ce reprezintă artă, înseamnă de fapt precizie, înseamnă calcul matematic, înseamnă proiect, înseamnă gândire .

Din punctul meu de vedere, coafura este o subramură a fashion-ului. Puţină lume ştie ce înseamnă de fapt fashion. Fashion provine de la verbul latinesc care înseamnă ,,a creea ‘’. La fel facem şi noi, creem un accesoriu pentru om, un accesoriu pe care nu-l poate da jos niciodată, un accesoriu care rămâne chiar şi atunci când omul se dezbracă. De aceea aş spune că da, coafura este o artă, dar raportat la client este mai mult un proces custom-made, un proces particularizat pe om, particularizat pentru nevoile sale, pentru fizionomia sa, pentru felul său de a trăi efectiv, a avea o formă frumoasă, o culoare frumoasă, este un ,, tu ‘’ în ziua de astăzi. Look-ul înseamnă ceva astăzi. Prin felul tău de a fi, prin felul de a te îmbrăca, prin felul tău de a arăta, transmiţi primul mesaj non – verbal despre cine eşti. Nu poţi lăsa acest lucru doar la nivelul instinctului, nu, look-ul tău trebuie să fie un calcul, look-ul tău trebuie să fie suma unui proces foarte bine pus la punct.