De Citit : Editoriale

Cum sa ai grija de ochi tăi.. în vacanță

| 03 iunie

Plaja este cu siguranță una dintre cele mai relaxante şi plăcute activităţi la care vă puteţi gândi.

Este bună pentru minte, corp şi spirit. Soarele are proprietăți calmante și vă poate oferi un bronz frumos.

Cu toate acestea, ori de câte ori când sunteţi afară, în soare, ar trebui să vă protejaţi mai ales ochii şi să purtaţi ochelari de soare. Dacă vă expuneți faţa la razele soarelui, fără protecție, și, în special, la razele UV intense, nu riscaţi doar arsurile solare, dar puteţi provoca, de asemenea și probleme ale ochilor, de multe ori ireversibile, cum ar fi cataracta.

Mulți oameni uită să folosească din păcate produsele de protecţie solară în zona ochilor. Prea mult soare usucă pielea subţire şi sensibilă din jurul ochilor, făcând-o să devină mai subţire. Primul efect este apariția ridurilor “labă de gâscă”.

Reflexele naturale de protecţie a ochilor, care sunt expuşi la lumină care este prea strălucitoare, determină oamenii să strângă din ochi și favorizează dezvoltarea ridurilor.

 

Ochelarii de soare vă asigură o protecție ușoară și instantanee.

De cele mai multe ori, înainte de a merge la mare, majoritatea dintre noi aleg să își uniformizeze nuanța pielii prin ședințe la solar.

Această metodă trebuie folosită cu precauție, mai ales în cazul celor care poartă lentile de contact.

 

Acestea pot fi afectate de efectul de aer uscat din interiorul solarului, și de cantitatea mare de radiații UV, și astfel ochii pot deveni foarte sensibili. Specialiștii recomandă scoaterea lentilelor înainte de a intra la solar sau purtarea unei protecții adecvate.

Pentru a oferi o protecție foarte bună la soare, unii producători de lentile de contact au ales să încorporeze lentilelor o protecție UV.

 

Studiile au arătat faptul că, spre deosebire de piele, unde efectele unei arsuri solare pot fi remediate, în cazul ochilor aceste efecte negative sunt cumulative si pot conduce la afectiuni destul de severe.

 

Așadar, protejarea ochilor si a zonei din jurul lor este extrem de importantă pentru sănătate. În cazul în care doriți să vă bronzați, fie la solar, fie în aer liber, trebuie să vă protejați ochii adecvat, cu ochelari de soare iar în cazul lentilelor de contact, să vă întrebați optometristul de posibilitatea lentilelor de contact cu protecție UV, în completarea ochelarilor de soare.

 

 

Elena Moldovan. Ai încredere. Vezi cu ochii tăi!

www.best-optic.ro