De Citit : Recomandări

CINE ESTE VLAD GRINDU?

| 12 ianuarie

Sunt un tip căruia, pe lângă multe alte chestii, îi place să scrie. Pasiunea asta absolut banală, m-a dus pe niște cărări foarte interesante și mi-a permis să învăț imens despre multe lucruri din sutele de subiecte despre care am scris. Pe lângă scris, îmi place să mă plimb și să descopăr clădiri vechi; am o mare pasiune pentru arhitectură și urbanism deși nu am nici o tangență cu domeniul.

De când pasiunea pentru cuvinte?

De când am văzut prin biblioteca bunicilor o carte cu coperți mișto din piele maro. Abia începusem grădinița și știam poate 10 litere dar mă gândeam cât de mișto ar fi să umplu cu cuvinte cartea aia, cuvinte care pot fi citite și recite la infinit. Nu voiam să mă exprim sau să creionez lumile imaginare din capul meu; nu, meritul suprem era însuși actul de a scrie atâtea amar de cuvinte între coperțile alea șmechere de piele. Acum, copywriter fiind, mi se pare o ironie absolut perfectă că primul meu contact cu scrisul a fost oarecum legat de numărul de cuvinte.

Ce avantaje ți-a adus talentul de a stăpâni puterea cuvintelor?

Oportunitatea de a lucra în mare parte de oriunde și implicit libertatea de a călătorii sau de a sta acasă cu prietena și pisoiul. Privind înapoi, indiferent de obstacolele momentului, libertatea și flexibilitatea pe care le aveam păreau ireale.

Cum ai căpătat experienţă în acest domeniu?

Scriind despre orice, oricât de mult am putut. Lucrând la proiecte minuscule, lucrând la proiecte mai mari învățând și învățând în continuu. E un deal de urcat în primii ani în care nu prea contează nimic în afară de cât poți lucra. Pe măsură ce-ți îmbunătățești și dovedești abilitățile, apuci să lucrezi mai puțin pe proiecte mai interesante. De aici îți construiești un portofoliu și toată treaba devine semnificativ mai ușoară.

Ce faci când nu scrii?

Citesc! Încerc să stau mereu la curent cu ce se discută în domeniul în care lucrez. Trebuie să ai o tentă introvertită în tine care să-ți permită să consumi cantități industriale de filme, cărți, articole, jocuri, muzică, presă, practic orice îți deschide cât mai mult orizontul și te conectează la ce consumă oamenii în timpul lor liber, ca apoi să fi credibil când li te adresezi.  În rarele ocazii în care nici eu nici prietena nu lucrăm, suntem sclavii pisoiului nostru Bismund, pe care îl iubim nenatural de mult. De fapt, încercăm în măsură în care timpul ne permite să salvăm cât mai mulți pisoi abandonați și să le găsim familii.

Textul tău de suflet a fost despre?

Am prins un proiect foarte mișto la un moment dat în care trebuia să fac niște tururi turistice mai originale pentru câteva locații din Anglia. Am făcut un tur despre Birmingham, orașul în care și-a petrecut o bună parte din viață J.R.R. Tolkien, totul din punctul de vedere al unui hobbit. Fiind și fan Tolkien, a fost genul de proiect pe care l-aș fi făcut pe gratis.

De ce să vin la un curs de copywriting  cu Vlad Grindu?

Pentru o abordare foarte pragmatică, no-bullshit care explică pe larg ce implică și cum se face copywriting și cum ai putea începe o carieră ca un freelancer care lucrează de acasă. Am gândit cursul în așa fel încât să se adreseze atât celor care nu au scris niciodată, cât și copywriter-ilor exprimentaţi sau antreprenorilor care vor să se conecteze mai bine cu publicul lor țintă. Am participat la rândul meu la multe astfel de cursuri și mereu am plecat cu informații noi. Prin prisma jobului ăsta flexibil, experiențele pot fi foarte diferite, iar copywriterii pot învăța mereu unii de la alții.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES