De Citit : Food

BUCĂTARII DE LA SERGIANA CENTER SE PREGĂTESC PENTRU REVELION!

| 16 noiembrie

Cu masă bogată şi oameni dragi alături, muzică bună şi veselie în jur, doar aşa poţi începe Anul Nou! Bucătarii de la Sergiana Center ştiu asta şi se pregătesc să-şi răsfeţe oaspeţii de Revelion.

Gustarea generoasă e promisiunea unui adevărat ospăţ. Nimic nu e la voia întâmplării: 12 luni are un an, 12 piese gastronomice le vor spune Bine aţi Venit invitaţilor! Brânzeturi fine se întâlnesc cu viguroasa brânză de capră deghizată, de această dată, într-o spumoasă avelină, porcul nu cedează locul central între cărnuri, curcanul nu poate lipsi, iar un muşchi de viţel îşi găseşte destul loc ca să susţină un ton. Somonul nu revendică statutul de vedetă şi alege de această dată să patroneze un nobiliar cake britanic cu brânzeturi. Francezii răspund cu un mini quiche şi o subtilă tapenade, iar exuberanţii italieni se califică c-un vitello tonnato şi un sachetto cu prosciutto, parmezan şi rucola. Ca să întregească peisajul european, dar discreţi de fel, austriecii şi nemţii sunt prezenţi şi ei la capitolul brânzeturi, iar noi, ca nişte gazde bune, găsim formula de armoniza totul cu accente româneşti. O farfurie generoasă şi delicioasă.

În actul următor un duet de butter fish şi biban de mare duc trena Revelionului mai departe, iar prima pauză în suita ospăţului revine unui revigorant mousse de lime pudrat din belşug cu arici de ciocolată. Sarmalele viguroase ridică tonul petrecerii şi-l conduc spre momentul fripturii care revine unui duet din ograda autohtonă: porc şi păsăret. Delicat şi scuzându-se pentru întârziere un tort caramel încheie lista meniului încercând să-şi facă loc pe masa plină de fele de fel de pahare. Pentru că barul e open şi fiecare alege ce şi când bea!

Aşa arată din punct de vedere culinar Revelionul Revelioanelor la Sergiana Center: un ospăţ cu masă bogată şi băuturi alese. Din belşug!butter-fish+-biban-de-mare fel-principal Gustare- mousse- sarmale- Sergiana Center_contact tort-caramel