De Citit : Editoriale

Back to septembrie!

| 04 septembrie

În copilărie asociam septembrie cu întoarcerea la școală. Acum asociez septembrie cu întoarcerea la echilibru. Care dintre ele e mai FUN? Nu mă pune să aleg. Arunc mingea în terenul tău. Tu cu ce asociezi luna septembrie? Cât timp te gândești la răspuns, mai povestesc eu câte ceva.

După trei luni trăite mai mult în valize, o stare de relaxare generală și o dorință arzătoare de a colinda desculț și cât mai relaxat îmbrăcat plajele exotice, septembrie aduce ordinea în propoziție. Ne pune la treabă. Gata cu vacanțele exotice și cu serile lungi la umbra unui prosecco pe terasele din centrul vechi! E timpul să ne facem planuri mai serioase pentru viață. Sau nu… depinde de la un cartier la altul, dacă ai prieteni care strică distracția. Pe vremuri era ceva mai simplu…. Nu-mi mai place de tine. Du-te să te joci la scara ta. Paranteză. Am vorbit de școală și mi-a fugit mintea la anii copilăriei. Acum, relațiile au devenit ceva mai greu de gestionat, indiferent dacă ești băiat sau fată. Mi-a venit o idee. Te provoc la ceva mișto. So!

Pe 6 e Ziua Citirii Cărților – ai un motiv în plus să citești ceva pentru dezvoltarea ta personală. Știu că-ți doreai oricum asta. Pe 8 e Ziua Pardonului – a cererii de scuze – îți poți lua o piatră de pe inimă cu discuția aia pe care o tot amâni cu prietenul știi tu care, pe care ți-e frică că-l pierzi dacă deschizi subiectul ăla delicat. A venit momentul să înveți să-ți ceri scuze. Te vei simți eliberat. Pe 13 e Ziua Gândirii Pozitive. Ironic staff! Alege ziua asta de 13 să pui în practică ceva la care râvnești demult. Și cu entuziasm și pozitivism, te rog. E ziua în care te vor ajuta și stelele. Și dacă nu iese, gândește pozitiv. Sigur ai avut ceva de învățat și din experiența asta. Pe 22 e Ziua Europeană fără mașini. Un motiv destul de bun să-ți scoți țoacla și un prieten vechi la o plimbare? Și nu trecem mai departe până nu-ți spunem că pe 22 ziua este egală cu noaptea. Ce-mi place cifra asta! Îmi indică numai chestii faine. Să fie de la faptul că și eu m-am născut pe 22? Desigur! A fost dragoste la prima vedere. Că tare-mi mai place viața și petrecerile de ziua mea, ce-i drept. Că veni vorba de dragoste. Pe 26 e Ziua Inernațională a Biletelor de Dragoste. #deneratat

Poți repeta emoțiile deschiderii unui bilețel de dragoste găsit în bancă de la știi tu cine. Merită retrăiți fluturii din stomac. Nu-ți găsești inspirația, te întorci la ziua citirii cărților și sigur găsești ceva în bibliotecă. Și pe 29 avem Ziua Inimii. Uau! Draga de ea. Știi că are nevoie de atenția ta ca să fie și ea în echilibru. Mâncat sănătos. Mișcare. Îmbrățișări și săruturi fierbinți. Și bilețele de dragoste. Bien sur! Vezi ce ușor trece și luna asta. Avem atât de multe de sărbătorit, în fiecare zi. Și dacă mai vrei, mai am motive să-ți dau… doar să te văd mai des zâmbind, dragă brașoveanule.

Avem Festivalul luminii. Oktoberfest 5 – 15 septembrie. 11 zile cu distracție, bere, veselie, muzică, zonă de relaxare, concursuri cu premii mișto. Festivalul de blues. Locații noi #debifat, căci dacă vrei să te ții sănătos la cap, ieșirile cu prietenii și socializarea ar trebui să fie la fel de indicate ca cei 2 litri de apă pe zi. Septembrie cu FUN să ai!