Echipa regională a Restaurantului Belvedere Brasov, condusă de către Chef Ioan Florescu a luat medalia de AUR!! Felicitări!
Olimpiada Culinară, cunoscută și sub numele de Internationale Kochkunst Ausstellung, sau IKA, are loc o dată la patru ani, începând cu 1896 și este una din cele mai importante manifestări gastronomice la nivel mondial. Timp de patru zile, orașul Erfurt devine o adevărata Mecca a gastronomiei, un restaurant de dimensiuni impresionante, unde peste 2000 de Chef-i din peste 50 de țări, concurează pe mai multe categorii: bucătărie caldă, bucătărie rece, cofetărie, patiserie, artă decorativă din fructe și legume.
„România a acaparat podiumul la Olimpiada Culinară ERFURT 2016. Echipele Belvedere-Brașov și Delice-Câmpina au intrat în concurs în cea de-a doua zi a olimpiadei. Medalia de aur a fost câștigată de Echipa Belvedere Brașov, care a obținut și o medalie de argint la categoria Patiserie.
Echipa Belvedere Brasov– liderul echipei, Chef Ioan Florescu, Lady Chef Ghisoi Cornelia, Paul Holhoș, Simona Preda, Toma Gabriela și Daniel Buzea.
Această ediție reprezintă cea mai bună performanță a echipelor din România în cadrul participarilor la Olimpiadei Culinare de la Erfurt: 1 medalie de aur, 3 medalii de argint, 3 medalii de bronz și 2 mențiuni.