De Citit : Recomandări

auGUST zilele tale?

| 06 august

Nu știu la tine cum s-a văzut peisajul estival, dar de la geamul meu vara asta a semănat mai mult cu un maraton decât cu zile leneșe de vacanță cu un drink lejer și o carte mișto în brațe. În luna mai, warmup-ul l-am făcut la Brașov Heroes unde am alergat, atât la propriu, cât și la figurat pentru cățeii din adăpostul Care for dogs. Aveau nevoie de sistem de încălzire pentru ca și cei bolvani, găsiți pe străzi sau cei nou veniți pe lume să supraviețuiască în sezonul rece, care la noi în Brașov e serios. Vorba aia… They live because we care! Prezența mea în calitate de ambasador i-a ajutat, am strâns fondurile necesare și ceva în plus, cu ajutorul oamenilor mișto din Brașov. M-am bucurat enorm, că și eu am acasă doi pufoși care mă mai trag de fustă din când în când să ne jucăm și-mi reamintesc că bucuria vine din lucruri simple. Și alții merită să se bucure de iubirea necondiționată a unui câine, dar și câinii merită să ne pese de sufletele lor.

În iunie, împreună cu colegii din Rotary Kronstadt am organizat balul anual pentru proiectul ‘Legendele Brașovului devin artă stradală. De la poveste la experiență memorabilă’. Din 2015 proiectele Rotary Kronstadt au avut ca obiectiv susținerea salvării patrimoniului Primei Școli Românești din Scheii Brașovului. În urma acestor proiecte am descoperit legendele autentice ale Brașovului. Am selectat primele 5 legende pe care ne-am propus să le transformăm în experiențe interactive memorabile. Acum ne-am hotărât să le dăm viață. Ce poate fi mai important pentru prezent și viitor decât înțelegerea identității, cunoașterea și împărtășirea lor cu întreaga lume? Prin urmare, fiecare legendă va fi transpusă artistic într-un obiect local de artă stradală. O bancă pe care artistul va așeza cu măiestrie elementul cheie al fiecărei legende. Amplasarea inspirată va aduce conținut valoros Brașovului. Prima legendă ce va fi transformată în artă stradală este povestea necunoscută de iubire dintre frumoasa săsoaică Katharina din Brașov și Vlad Dracul. Oricine se poate implica în acest proiect. Poți găsi mai multe detalii pe www.rotarykronstadt.ro.

În iulie am trecut de la legendele vechi ale Brașovului la a scrie o nouă legendă pentru Brașov. Aura, biciclista implicată ce a adus conceptul SkirtBike din 2013 la Brașov, odată cu mutarea ei din capitală în orașul de la poalele Tâmpei și-a dorit ca-n 2019 să facă din parada fetelor pe bicicletă un eveniment mai complex. Așa că din ianuarie, împreună cu colegii din agenția RTB PR Agency am pedalat la strategia de comunicare și la misiunea evenimentului. Aceea de a face din Brașov un oraș bike friendly. De a monta rasteluri de bicicletă în oraș, pentru a ne lăsa biclele în siguranță. De a încuraja femeile să pedaleze mai des. Avem un oraș verde și ne dorim să-l păstrăm așa. Ziua de 27 iulie ne-a demonstrat că lumea e dornică să se implice dacă rezonează cu subiectul și să facă fapte bune pentru orașul în care tăiesc. La paradă au pedalat peste 450 de femei și nu oricum, ci cochete cu fuste, flori și baloane pe biciclete. La picnic party-ul de după m-am bucurat să socializez și offline cu mulți oameni mișto. Am făcut yoga, am dansat, am degustat makeup de la Makeover Paris și goodies de la Avene. Ne-am îndulcit cu bunătățuri de la Agapă din Șchei și am mâncat burgeri delicioși de la Meatică. Ne-am relaxat desculți în iarbă cu un Martini tonic la purtător. Am desgustat Blife cu soc și cimbru și drink-uri lejere de vară de la 4rooms. Ne-am bucurat de prezența Madamelor colorate de la Decât o dubă care ne-au conturat cu brio atmosfera funky a evenimentului. Am făcut o grămadă de poze și am băut cafele bune de la Spired Roastery. Da! Evenimentul ăsta pot spune că a fost ca o vacanță pentru mine. Obositor, dar cu gust plăcut.

Ce facem în august? Pe 7 august prindem zâmbete cu asociația Beard Brothers Brașov. Pe 19 sărbătorim fotografia și am zis că e momentul să vedem cine se ocupă de pagina de insta BrașovU ce promovează pozele alea mișto cu orașul nostru. E timpul să aducem și online-ul în oflline. Pe 22 e ziua burgărilor. Colega noastră Valentina te scoate la un burger în oraș. Pe 10 și între 23- 25 august avem concerte pe lacul din curtea Castelului Bran. Între 22 și 25 Cerbul de Aur va crea agitație în Piața Sfatului, dar vreau să cred că vor fi și momente faine acolo. Paradisul Acvatic se extinde cu Paradisul Distracției pentru ca noi să ne bucurăm și mai mult de bălăceală în timpul liber. Dar te las și pe tine să descoperi articolele scrise de colaboratorii noștri. Cu zâmbete, FLU!

facebook_1564747607259