De Citit : Editoriale

AU[GUST] DIMINEȚILE?

| 27 iulie

A mai trecut încă o lună amestecată în shaker- ul zilnic de barmanul de serviciu, adică de MOI. Știu la ce te gândești acum… Dacă asta mai face și pe barmanul… eu îmi dau foc la pălărie. Le știe ea pe toate… Deșteapta! Hihi!  Nu am specializare în flair sau bartending, dar am voință și dacă ar apărea pe ușa provocărilor, din vreun motiv anume, mi-aș da silința. Mai ales că-l am aproape pe Mihai Fetcu de la Bar Dome. Îl știi și tu! Scrie editorialele de la rubrica #FUNbartending și dacă-ți place să ieși în oraș în locuri mișto cu siguranță ai avut prilejul să-ți răsfeți buzele în licorile mișto preparate de el. Știi ce e amuzant? Pornești de la o idee și te trezești făcând o grămadă de alte lucruri pe care nu le aveai trecute în CV… nici la experiență, nici la skills, nici undeva aruncat prin rafturile de accesat peste 2-3 ani. Aia e! Le înveți! Mai pui o întrebare, mai urmărești un tutorial pe youtube, mai faci un cont pe insta și pinterest. Ideea este să ai chef și să nu zici niciodată NU. Să te trezești dimineața cu relaxare și chef de tine. Fără frica de a intra pe tărâmuri necunoscute. Să fii curios. Să fii pozitiv.  Să privești mai mult partea plină a paharului. Să te gândești că oricât de greu ar fi oful tău de azi… mâine vei începe o nouă poveste și nu merită  să râmâi agățat în ziua de ieri. Timpul tău este atât de prețios. Nu este lucru înțelept să spui… voi trăi. Viața de mâine pare departe. Trăiește acum! Azi!

Auzi , da’… diminețile tale au gust?

O zi bună se cunoaște după cafeaua de dimineață, după cum spune  draga mea mamă. O femeie care se străduiește să fie mișto doar după ora 9 juma, moment în care a savurat măcar două guri din cafeaua pregătită cu dragoste și după 28 de ani de căsnicie, de tata. Consecvenți!

Zâmbetul celor dragi și cafeaua și-au pierdut din aromă?… Fugi la laptop și caută o vacanță! Nu contează destinația sau durata. E un prim semn că ai obosit și că ai nevoie să dai un refresh carcasei și mai ales sufletului, inundat la propriu și la figurat de ploile din vara asta. Și încă ceva. Mesajele alea la care tot dai like, cu fă mișcare minim 30 minute pe zi,  mănâncă sănătos sau mai pune mâna și pe o carte au și ele rolul lor.  Ia de vezi pe barba ta! Nu te lăsa impresionat de sirenele urbane, ascund lucuri cu efect întârziat pe care o să le resimți la un moment dat. N-ai cum să pleci din Brașov în august? Te ajut eu cu câteva recomandări care-ți pot readuce gustul  dimineților de vară.

În august, la Castelul Bran, ai festival de jazz, ai concerte pe lac, în Parcul Regal,  în vecinătatea Casei de ceai a Reginei Maria, de ceva timp transformată într-un restaurant ce merită să-i treci pragul pentru poveste și preparate culinare. Concerte ce te vor trimite în vacanță instant. Poftești la o experiență culinară mai inedită? Ai #decitit interviul cu Goya Studio ce a adus și la poalele Tâmpei conceptul POP!UP Dinner gătit de 3 finaliști Șefi la cuțite.  Îți vine să lingi pozele. Să recapitulăm! I-am dat sufletului o stare de bine cu muzica live de la castel. Am hrănit retina cu artă culinară. Să trecem la cât de important e să te încalți cu papuci pe măsura ta. Metaforic și fizic.  Știai că la SARTO găsești pantofi regali, numai buni pentru o vizită în casa reginei Maria? Au showroom și-n Brașov!

Mie mi s-a făcut sete! Ce zici? Trece setea dacă citești despre ediția aniversară Oktoberfest Brașov? Se pregătește o ediție #denota10 în perioada 6 – 16 septembrie. Între timp se deschid locații noi și petrecerile continuă în cele vechi. #devazut Velvet Club, promit un party catifelat pe 10 august. Vrei ca toate simțurile tale să călătorească, măcar virtual? #detestat cea mai mare zonă de VR din România, la Superland. Joaca nu are vârstă! Zile FUNtastice!