De Citit : Recomandări

APASĂ START ÎN EDUCAŢIA TA FINANCIARĂ

| 28 noiembrie

Se spune că cea mai importantă educaţie este cea primită în primii 7 ani de acasă. Educaţia aceasta vine de la părinţi, de la bunici sau din grădiniţe/alte activităţi. După cei 7 ani intrăm în ciclul educaţional stabilit de stat şi ieşim din acest ciclu după 20 de ani când vom începe să ne lovim de tot felul de probleme printre care şi gestionarea finanţelor personale.

Ne lovim pentru că una dintre problemele cu care se confruntă românii este lipsa educaţiei financiare încă de când suntem mici. Teoretic, cu banii intrăm în contact încă de la 5-6 ani când suntem puşi în situaţia în care trebuie să ne cheltuim banii. Tot de atunci ar trebui să înceapă şi educaţia financiară, pe care eu o consider ca fiind una dintre cele mai importante cunoştinţe pe care ar trebui să le ştie fiecare.

Banii sunt şi vor fi mereu un lucru important în viaţa noastră. Vin, rămân, se duc, totul depinde de cât de mult ştii tu să-i gestionezi ca viaţa ta să fie pe un drum relaxat din punct de vedere financiar.

Educaţia finaniară nu înseamnă doar să ştii să economiseşti bani. Educaţia financiară înseamnă să ştii cum se înmulţesc banii astfel încât să poţi acţiona în direcţia creşterii veniturilor, să ştii cum poţi să-i pătrezi mai bine astfel încât să ştii cum să-i economiseşti inteligent şi să ştii cum să-i cheltuieşti astfel încât banii să fie direcţionaţi proporţional în active (cheltuieli zilnice + cheltuieli în bunuri pe care ţi le doreşti), dar şi în pasive (achiziţii pe care le faci azi, iar pe viitor acestea să-ţi sporească veniturile).

Eu sunt Laurenţiu Mihai, promotor al educaţiei financiare de aproape 5 ani pe www.laurentiumihai.ro, iar începând cu această ediţie a revistei 24fun o să te invit să-mi citeşti editorialele, o dată la 2 ediţii, despre acest subiect foarte larg şi foarte important pentru viaţa noastră personală, de familie şi chiar profesională pentru că peste tot este vorba despre bani.

Până atunci, te invit să mă cunoşti şi să afli mai multe despre mine pe www.laurentiumihai.ro. Tot acolo vei găsi undeva la 500 de articole de specialitate despre educaţie financiară cu subiecte precum: antreprenoriat, bănci, investiţii, finanţe personale, idei de cum să fii mai eficient cu banii tăi.

Nu uita: Educaţia financiară se învăţă şi se aplică, indiferent de vârstă. Nu există o scuză ca să nu începi să înveţi mai multe despre mecanismele educaţiei financiară.

Succes la Bani!

Laurenţiu Mihai