De Citit : Editoriale

#7MOTIVE

| 08 septembrie

Berzele se pregătesc să plece în ţările calde, frunzele copacilor dau semne ruginii, deci, cu alte cuvinte ne pregătim să ne luăm “La revedere” de la vară şi să întâmpinăm toamna aşa cum se cuvine. Dar nu ne pare deloc rău pentru că avem planuri multe și mari pentru început de sezon. Şi dacă e septembrie se dă vestea în tot oraşul că se pregăteşte din nou show adevărat, dar de data aceasta în altă locaţie, mult mai spaţioasă, aşa ca să încapă oaspeţi mulţi. Ne îmbrăcăm cu costume bavareze, iar dacă nu avem luăm pe noi hainele de sărbătoare și pornim voioși să ne distrăm nemțește. Festivalul berii Oktoberfest va crea şi la această ediţie atmosfera de la Munchen, acolo unde îşi are originea acest eveniment, care adună an de an turişti din întreaga lume. Organizatorii Oktoberfest de Braşov s-au pregătit cu multe noutăţi, evident cu bere de cea mai bună calitate, fie că vorbim de cea locală Ciucaş sau de alte branduri nemţeşti, muzică răsunătoare, delicii culinare, dulciuri alese şi voie bună la liber. Aşadar, în perioada 7-17 septembrie, nu vă faceţi alte planuri, decât acela de a fi prezent la cel mai mare eveniment din estul Europei.

Ce ziceți de cifra 7? Se spune că le poartă noroc celor care iubesc această licoare aleasă: bere blondă sau brună, filtrată sau nefiltrată…. va fi destulă pentru toți însetații, care vor trece pragul renumitului festival al berii. Și dacă este 7 atunci să vă spunem 7 motive pentru care ar fi indicat să vizitați Oktoberfest.

  1. Ce spuneți că are loc din 7 până în 17 septembrie? Da, vine cu voie bună, program artistic dedicat doar celor care iubesc petrecerile și care vor să uite pentru 11 zile de facturi și șefi.
  2. Va fi loc și pentru frați, surori, copii, bunici și părinți. Organizatorii le permit, de data aceasta, accesul chiar și soacrelor, care obligatoriu trebuie să își cinstească ginerii cu bere rece. Loc va fi suficient pentru că mâini dibace vor ridica două corturi mai mari și mai frumoase, așa ca să se afle din gură în gură, chiar și peste hotare, că la Brașov petrecerile adevărate se țin unde erau odată stadioane. Cum care? Cel Municipal. Asta ca să nu se mai plângă nici o fată că a fost înghesuită de vreun tânăr chipeș. Wiesnzelt va fi cortul cu înfăţişare de poveste, vizitatorii trăind experienţe noi, exact ca în natură. Acest cort ne duce cu gândul la festivalul Oktoberfest din Munchen, organizat ca de fiecare dată la Theresienwiese, un enorm teren expoziţional botezat după numele Prinţesei Teresen von Sachsen-Hildburghausen, care şi-a sărbătorit aici căsătoria cu Prinţul Ludwig I. Kronstadtzelt- cel de-al doilea cort, care va fi pregătit pentru petrecăreţi, va purta amprenta Braşovului, iar aceştia vor putea face o incursiune în istoria oraşului de la poalele Tâmpei. Acest cort special va fi decorat într-un mod cu totul aparte, cu clădiri emblematice din Braşov, pentru ca farmecul citadin să-i învăluie pe oaspeţi. Şi ce e mai frumos decât să fii purtat cu gândul prin meandrele istoriei ?
  3. Nu ne ținem doar de băut și de mâncat, dar după ce o facem, așa ca la carte, ne mai și distrăm. Vom avea un loc special amenajat, unde putem să ne aducem și copiii sau dacă nu avem putem da în mintea lor, în cel mai mare parc de distracţii şi de recreere pentru întreaga familie, văzut vreodată la Braşov! Au promis organizatorii că aici vor aduce aproape 20 utilaje de mari dimensiuni „Luna Parc” . Așadar, ne înarmăm cu curaj și ne lăsăm purtați prin aer, admirând Brașovul de la înălțime. Ne putem face și selfi-uri, dar cu mare atenție, să nu ne speriem prietenii de pe facebook.
  4. Avem pădure la poalele Tâmpei, dar mai fain e în poiana Oktoberfest, pentru că vom avea zonă verde, mai ceva ca în natură. „Relaxarea schimbă starea” ne spun cei care au încercat acest loc mirific.
  5. Ne jucăm, dacă avem dispoziție! Ai fost întotdeauna norocos, dar stai să vezi acum când îţi vom pune peste 15.000 de premii la bătaie – hai în zona de jocuri Ciucas, te provocăm să le câştigi pe toate!
  6. Cei mai frumoși brașoveni sau turiști nu au voie să stea acasă sau în alte locuri, pentru că se anunță concurs mare de frumusețe. Miss Oktoberfest şi Regele berii fac echipă bună la distracţie, asta știm deja de la edițiile precedente. Nu contează vârsta, dar se pune mare accent pe fizionomii plăcute și pe spontaneitate. Și aici premiile sunt generoase.
  7. Pe 16 septembrie la ora 18:00 ne dăm întâlnire în Zona de Relaxare pentru a întinde mâna în cel mai spumos Lanţ Uman al berii Ciucaş .

Vom face din Braşov capitala distracţiei pentru 11 zile.  Oktoberfest va fi vedeta toamnei în oraşul de la poalele Tâmpei! Programul artistic va fi impresionant la această ediție, pentru că vor fi invitați noi, care vor ridica publicul în picioare și pe cei mai tineri pe mese.

Mâncarea e bună, că e proaspătă, iar bucătarii vor să strângă like/uri pe facebook, așa că vor pregăti totul impecabil, fără să aibă timp cârcotașii să comenteze DECÂT pozitiv: ZIKE ZAKE, ZIKE ZAKE, HOI, HOI, HOI!!!

 

Print Friendly