De Citit : Recomandări

Tarta cu rabarbar si bezea in mai putin de 10 pasi

| 19 mai

Iată că mult-așteptatul weekend de după 15 mai a sosit și, o dată cu el, s-au umplut și piețele de rababăr.
E șansa ta să fugi la piață, fără declarație pe propria răspundere, doar cu rețeta care urmează în buzunar.

Nu ai mai făcut plăcintă de rabarbăr? Nicio problemă: e primul tău test, ai voie să greșești. Dar n-o să fie cazul dacă urmezi rețeta propusă de noi.
Vezi lista de ingrediente de care ai nevoie, mai jos.

Aici ai pașii pe care trebuie să-i urmezi 👉
Ingredientele pentru blat se amestecă într-un vas încăpător, se formează o cocă sfărâmicioasă, care se pune la frigider pentru 15 minute. Între timp taie rabarbărul în bucățele mici, amestecă-l cu zahărul și mirodeniile într-o oală, care apoi va sta la foc mic până scade lichidul (15-20 minute)
Întinde aluatul de crustă pe forma vasului pe care îl vei folosi, înteapă-l cu o furculiță și pune-l în cuptorul încins (la 180 grade cuptor electric) pentru 10-15 minute (sau până când devine brun)
Când e copt, scoate-l și lasa-l la racit în aceiași formă de copt. Pregătește bezeaua, amestecând într-un bol albușurile cu zahărul până se întăresc, la final adaugă oțetul și mai amestecă un minut.
Ești foarte aproape de final, pune umplutura de rabarbăr peste crusta de aluat copt, așează ușor spuma de ou deasupra și bagă tava în cuptorul încins. Se va coace în 20 -25 minute (la 170 grade), așa că ai timp să speli vasele sau să dai scroll pe Insta.