De Citit : Recomandări

DORIPESCO – DELTA DIN CARPATI

| 24 martie

„Doripesco este o afacere de familie dezvoltată cu pasiune și devotament, cu dragoste pentru profesiune și respect pentru natură. Ne-am străduit și am reușit cu succes să îmbinăm producția de pește cu turismul de profil (pescuitul sportiv, birdwatchingul). Datorită începuturilor, creșterea și prelucrarea peștilor reprezintă partea sentimentală a afacerii. În timp, am reușit să ne extindem aria de activitate a companiei spre alte activități, cum ar fi turismul, construcțiile, producția de betoane.” (Dorin Crizbășan – Director General)
Compania Doripesco a fost înfiinţată în anul 1998, sediul administrativ fiind în localitatea Hălchiu, judeţul Braşov. De la înfiinţare şi până în prezent, Doripesco şi-a extins activitatea pe domenii conexe activităţii de acvacultură. Astfel, lângă complexul piscicol de la Vadu Roşu a fost dezvoltată o balastieră care, în timp, s-a transformat într-o puternică divizie de construcţii ce susţine sectorul de profil din judeţul Braşov şi nu numai. Din martie 2006, Doripesco a preluat în custodie complexul de lacuri de la Dumbrăviţa. Acest complex de lacuri format pe pârâul Hamaradia reuneşte anual peste 200 de specii de păsări specifice doar acestei zone şi Deltei Dunării. Diversitatea faunistică a făcut ca această zonă să intre sub protecţie europeană prin clasificarea ei ca arie naturală protejată (Sit Natura 2000 şi Sit Ramsar). Numită „Delta din Carpaţi”, aria este gestionată în colaborare cu Societatea Ornitologică Română – Sucursala Braşov. Delta din Carpaţi este singura locaţie din care Doripesco aprovizionează secţia de producţie cu peşte proaspăt. Zona este unică în Transilvania, datorită peştilor crescuţi în mediu natural şi hrăniţi natural; celor 200 de specii de păsări, care se mai întâlnesc doar în Delta Dunării; dar şi datorită celor 50 ha de vegetaţie. Produsele Doripesco sunt realizate după reţete tradiţionale din Ţara Bârsei și beneficiază de materie primă, prospeţimea întâi provenită din mediul natural, datorită faptului că peştele pescuit se transportă viu în hidrobioane, de la ferme către secţia de procesare ajungând în maxim 3 ore. În plus, de la recepţie şi până la obţinerea produsului finit se urmăreşte să nu se depăşească timpul de 72 ore, asigurându-se prospeţimea produsului, continuitatea şi  uniformitatea calităţii, precum şi siguranţa alimentară. Astfel, având la bază conceptul de piscicultură multifuncţională (un sistem integrat: producție – procesare – comercializare), Doripesco reuşeşte să controleze complet trasabilitatea produsului din fermă şi până în farfurie. Doripesco este singura companie producătoare de peşte şi produse procesate din peşte care are atestat de produse tradiţionale, dar şi singura firmă de pe piaţa românească de peşte, deţinătoare a 420 ha luciu de apă, ceea ce reprezintă Delta din Carpaţi – Doripesco.
Echipa Doripesco a ales să facă diferenţa pe piaţa românească, adresându-se unei anumite nişe: consumatorul de produse premium, bine informat vis-a-vis de ingredientele produselor şi care doreşte produsul mereu proaspăt. Încurajăm o alimentaţie responsabilă, iar peştele a fost şi rămâne o sursă de sănătate. Feedback-ul clienţilor este ceea ce ne confirmă faptul că drumul ales este cel care aduce satisfacţia acestora şi bucuria nostră, generând  mereu noi produse, însă păstrând aceeaşi carte de vizită: calitatea. Un exemplu îl reprezintă prepararea salatelor din icre de crap, unde se foloseşte doar ulei de floarea soarelui, iar caserolele  conţin icre în proporţie de 16%. Din cele peste 50 de produse, pentru 7 dintre ele am obţinut atestat de produs tradiţional, acordat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale: Salată de icre de crap, Salată de icre Ardelenească, Batog Afumat, Păstrăv Ardelenesc condimentat, Păstrăv Ardelenesc, Pastramă Pescărească și Baghetă Doripesco. Mai mult decât atât, unul dintre produsele noastre (Novacul Afumat din Țara Bârsei) este singurul produs din sectorul piscicol care se bucură de certificarea „Protecţie Naţională”. În plus, acest produs marca Delta din Carpaţi – Doripesco se află în curs de obţinere a certificării IGP (Indicaţie Geografică Protejată. Bazându-se pe succesul Complexului Turistic Doripesco de la Vadu Roşu (Rotbav), Doripesco a mai înfiinţat două locaţii de turism: Restaurantul Casa Păstrăvarului şi Pensiunea Poiana Râşnoavei, ambele bucurându-se de un real succes în rândul turiştilor. Avantajele competitive ale acestor locaţii de turism sunt reprezentate de următoarele elemente: meniul specific pescăresc cu peşte de primă prospeţime din bălţile proprii, ambianţa extraordinară determinată de peisajul natural al lacurilor noastre, precum şi activităţile de agrement oferite turiştilor. Doripesco a introdus în circuitul turistic trei activităţi de agrement care se bucură de un real succes: pescuit sportiv, birdwatching şi vânătoare. Toate cele trei unităţi Doripesco sunt situate în afara municipiului Braşov, la o distanţă minimă de 25 km de Braşov. Ne aflăm într-o continuă activitate de cercetare – dezvoltare şi din acest motiv ne dorim să fim receptivi la cerinţele clienţilor noştri, care de multe ori parcurg săptămânal 50 de km doar pentru a-şi alina dorul de peşte. Ca dovadă a faptului că ne respectăm clienţii şi dorinţele acestora, Doripesco a organizat în Piaţa Sfatului, trei ediții ale festivalului pescăresc „Delta din Carpați – Doripesco”, numărul vizititatorilor depăşind 50 000 de persoane, toate consumatoare de peşte.

Datorită extinderii rapide a reţelei de distribuţie şi a dorinţei continue nu doar de a menţine calitatea şi varietatea produselor, dar şi de a le îmbunătăţii, Doripesco a investit permanent în modernizarea secţiei de procesare. Încurajăm o alimentaţie responsabilă, iar peştele a fost şi rămâne o sursă de sănătate. În plus, toate produsele Doripesco au primit aprecieri şi la nivel internaţional, fiind prezentate şi degustate la numeroase târguri internaţionale (Green Week – Berlin, Alimentaria – Barcelona, SIAL – Paris), începându-se astfel şi distribuţia intracomunitară.

Armonia este un produs nou pe piaţa românească, născut din dorinţa şi nevoia societăţii în ansamblul ei, de a-şi găsi echilibrul şi calmul interior, de a se reîntoarce la natură şi puritate. Corpul uman reprezintă 70 % apă, de unde rezultă importanţa consumului unei ape care te face să te simţi împăcat cu tine însuţi, într-o perfectă armonie cu propriul corp şi suflet, redându-ţi echilibrul şi calmul interior. Calitatea şi puritatea apei Armonia îţi oferă, probabil, tot ceea ce ai nevoie pentru o zi plină de energie, sănătate, frumuseţe, echilibru spiritual şi linişte interioară. Zona de provenienţă a apei Armonia este reprezentată de izvorul Valea Bogăţii, aflat în zona Pădurea Bogăţii, judeţul Braşov. Cadrul natural al acestei zone este mirific, parcă rupt din basmele copilăriei, o rezervaţie naturală de tip faunistic, floristic şi geologic, care se află în partea centrală a munţilor Perşani, pe teritoriul nord-estic al judeţului Braşov. Pădurea Bogăţii reprezintă o zonă cu păşuni, dar şi una din cele mai importante păduri de foioase din ţară, cu o alcătuire predominantă de fag, gorun şi carpen.

Principiul de bază, care stă la baza companiei Doripesco, este reprezentat de calitatea produselor şi serviciilor. Susţinem un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată, naturaleţea şi calitatea produselor fiind principala noastră carte de vizită.

 

Batog-Afumat BMB_2573 casa-pastravarului-copy fatada-Complex-Turistic-Doripesco Novac-Afumat-din-Tara-Barsei--protectie-nationala PISCICULTURA_MULTIFUNCTIONALA Salata-de-Icre-de-Crap---Delta-din-Carpati-Doripesco---atestat tata-nitu24Fun_Brasov_ed304_A pag 7