De Citit : Recomandări

2017: DECO-YEAR

| 08 decembrie

Privind retrospectiv către anul 2017 pentru Salon Portre a fost unul plin de provocări… dar nu vom vorbi acum despre asta. În editorialul final al acestui an, aş vrea să fac cunoscut tuturor celor care citesc rândurile scrise de mine, câteva informaţii referitoare la pudra decolorantă şi la efectele ei de lungă durată asupra fibrelor capilare.

De ce fac acest lucru? Foarte simplu, pentru că ,,….privind retrospectiv….” la comenzile de produse lunare, am constatat că am comandat în mai puţin de 3 luni aceeaşi cantitate de produs decolorant cât comandam, în trecut, într-un an întreg. Să vedem despre ce este vorba:

,,Decolorarea părului reprezintă acel proces prin care pigmenţii naturali sau arificiali din cortexul părului sunt deschişi sau dispersaţi. Pe scara alcalinităţii, pudra decolorantă în conjuctură cu loţiunea oxidativă, are un pH de 13 (nivelul 14 fiind maximul ca nivel de alcalinitate). Efectele acesteia asupra firului de păr sunt permanente şi iremediabile, iar o dată decolorat acesta îşi modifică integral structura şi calitatea.

Pudra decolorantă poate fi folosită pentru deschiderea nuanţei naturale a părului virgin sau a părului colorat, deschizând până la maxim 7 tonuri.

Pe lângă deschiderea sau corecţia culorii, se mai foloseşte la realizarea tehnicilor de colorare şi ombre  ballayage sau mese şi şuviţe.

Este un produs care datorită alcalinităţii sale şi a folosirii necorespunzătoare poate provoca alergii, poate deteriora complet şi irecuperabil structura fibrei capilare şi poate provoca sângerări la nivelul scalpului.

Pe lângă aceste informaţii aş vrea să mai adaug un citat dintr-un studiu medicinal: ,,….În acest moment, singurul mod de regenerare a părului este înlocuirea lui, care se produce oricum ciclic”, spune specialistul în dermatologie Benea Vasile. De la el am mai aflat că “sursa de viaţă a părului este rădăcina… iar firul de păr reflect starea de sănătate la fel de fidel precum pielea. Noile descoperiri în domeniul de îngrijire al părului nu pot decât să cosmetizeze un fir de păr degradat, însă nu-l pot reface….”

Iar, într-o altă ordine de idei, Salon Portre vă urează sărbători fericite şi La Mulţi Ani !