De Citit : Interviuri

Marius Moga: “Mi-as dori sa lucrez in studio cu Madonna”

| 18 august

A “nasit” 50 de copii pe plan muzical, si-ar dori sa lucreze cu Madonna si crede ca tanara generatie de compozitori ar trebui sa comenteze mai putin si sa creeze mai mult. Intr-un interviu pentru Cotidianul, Marius Moga mai povesteste despre Internet, Costi Ionita si ce melodii are pe iPod.

Intrebarea anului 2009: cum te afecteaza criza?
Cand am facut primii pasi in domeniu, toti se plangeau ca “la noi nu e ca la ei, ca suntem in Romania, la ce te astepti?”.
Acum observ ca aceiasi oameni, cativa ani mai tarziu, isi plang de mila la fel, cu diferenta ca se scuza de data asta ca e criza.
Criza ne afectează mai mult psihic, suntem speriati de schimbare. Eu am avut parte de multe schimbari in mediul de lucru, anturaj, felul de a gandi, situatiile, astfel ca ma adaptez rapid. Nu neg existenta crizei, dar consider ca putin optimism n-ar strica nimanui.

Deci se mai poate face muzica pe recesiune?
Muzica nu e legata de criza, oamenii au creat si au ascultat muzica de secole incoace indiferent de mersul economiei. Mai mult, atunci cand societatea trece printr-o perioada dificilă, oamenii creativi sintetizeaza starea ei generala in opere, fie ca vorbim de pictura, literatura sau muzica. In televiziune se parodiaza, in muzica la fel. Parodiile ne ajuta sa acceptam realitatea mai usor.

citeste mai departe interviul realizat de RAMONA DRAGHICI pe Cotidianul.ro.