De Citit : Interviuri

4,3,2: bunul, raul si uratul in cinematografie

| 22 aprilie

Profitand de lansarea recenta a celor doua carti semnate de criticii de film Alex. Leo Serban si Andrei Gorzo, MONEY EXPRESS a stat de vorba cu cei doi autori despre cinematografia romaneasca si cea straina, despre Oscaruri, capodopere si rateuri.

“Bunul, raul si uratul in cinema” – cartea de debut a criticului de film Andrei Gorzo – si “4 decenii, 3 ani si 2 luni cu filmul romanesc”, scrisa de Alex. Leo Serban, au inaugurat de curand colectia “Cinema” a editurii Polirom.

Pornind de la lansarea celor doua volume – culegeri ale textelor publicate de-a lungul timpului de cei doi critici – MONEY EXPRESS a realizat un interviu in oglinda cu autorii, in care acestia au vorbit despre filme mai mult sau mai putin reusite, despre cupluri nemaivazute de actori pe ecran, despre avantajele de a viziona un film pe marele ecran si dezavantajele de a-l viziona acasa.

Desi amandoi recunosc ca filmul poate fi pentru multi o pasiune mistuitoare, Alex. Leo Serban si Andrei Gorzo sunt de parere ca nu este tocmai indicata vizionarea pe banda a filmelor. “E bine sa le vezi intr-un ritm relaxant, in asa fel incat acele filme sa aiba timp sa lucreze in tine, sa se aseze”, spune Alex. Leo Serban.

Despre atmosfera festivalurilor de film, despre pelicule cu gust amar, despre previziuni legate de primul Oscar romanesc, personaje dragi sau enervante, fantezii erotice si placeri vinovate puteti afla mai multe din interviul cu Alex. Leo Serban si Andrei Gorzo publicat in numarul 97 al revistei MONEY EXPRESS. (Oana Pulpa)