De Citit : Editoriale

Zâmbește, copile!

| 03 iunie

 

“Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămâi artist după ce crești.” Pablo Picasso. Bine punctat, Picasso!

 

Chiar dacă multă lume arată cu degetul către copiii din ziua de azi, poate ar trebui să stăm mai mult de povești cu ei. Am senzația că adulții sunt mai mult nervoși decât fericiți și cu răbdarea umblă pe avarii. Dacă nu sunt ca noi, ăștia născuți în comunism, asta nu înseamnă că sunt radiați, sau anormali. Cu siguranță sunt altfel, și asta nu e neapărat un lucru rău. De fapt, cine stabilește balanța normalității? Ei sau noi? Răspunsul meu este că fiecare trebuie să creadă în fericirea și plăcerile personale, nu în cele ale generațiilor trecute. Da. E important să nu uităm de unde am plecat și să ne povestim rădăcinile, să transmitem legendele și identitatea mai departe, dar la fel de important este să fim fericiți, creativi, zâmbăreți, implicați. Să ne pese de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Să scoatem din uz afirmația e bine și așa. Să spunem cu suflet și cuvinte ce ne deranjează și să folosim argumente. Să venim și cu soluții, nu doar cu critici. Să ne punem amprenta în ceee ce facem. Să visăm. Să ne construim trepte, nu piedici. Să alergăm unii pentru alții. Să susținem viața. Să ne zâmbim. Cred cu tărie că putem copilări la orice vârstă.  Și pentru că este luna iunie, luna dedicată copilăriei, îmi dau voie să visez că lumea în care trăiesc acum are șanse să devină o lume mai bună.Îmi zâmbește sufletul când văd cum lumea se bucură la contactul cu arta.

 

Să fie cu FUN luna iunie, că evenimente faine au început să apară și-n orașul nostru. Ai #debifat Brașov Heroes, Iron Dragon Festival, Săptămâna Comediei, Festivalul de scurt metraje la Cinema One, deliciosul Street Food Festival de sub Tâmpa și mai sunt câteva, dar te las pe tine să răsfoiești printul sau internetul să alegi ce-ți place.

Iron Dragon Festival, se spune că este cel mai tare festival din centrul țării și adună laolaltă avioane și platane! Ghimbav-ul va fi sub stăpânirea distracției cu show-uri aviatice de excepție, concerte, salturi cu parașuta, street-food, degustări de vinuri, lansări de băuturi, zboruri cu balonul, spectacole de lumini și multă culoare!

 

Și vorba celor de la C Art Fest… Când ai plâns ultima dată la teatru? Ne dai răspunsul între 7 și 14 iulie. Cu zâmbete, Flu.